Referencie - Kristína Macková

Kristína Macková Leto 2015 a 2016

Musím sa priznať, že o návšteve USA som nikdy nejako extra nesnívala. Teraz však môžem povedať že to všetko, čo zažijem v Amerike sa mi pred tým naozaj ani len nesnívalo.

Programu Work and Travel som sa zúčastnila dvakrát ako plavčíčka. Už na plavčíckom kurze, ktorý sa konal v Banskej Štiavnici som stretla ľudí a cítila, že sú moja „krvná skupina“. Do lietadla som síce sadala s nervozitou, neistou angličtinou, kufrom plným letného oblečenia, avšak s veľkým odhodlaním zažiť niečo nové.

Prvý rok sme bývali s kamarátom a ďalšími plavčíkmi, ktorých sme spoznali na kurze, v Alexandrii blízko Washington DC. Počas leta sme si užili slnko, čerstvý vzduch, legendárne apartmánové lifeguardské párty, denné aj nočné výlety do DC, spoznala som veľa úžasných ľudí z rôznych štátov, zlepšila som si angličtinu, súťažila na lifeguardskej olympiáde a naučila som sa zvládať krízové situácie. Po skončení práce v septembri začalo zaslúžené cestovanie. Jazdili sme v kabriolete na Floride, zobúdzali sa ráno na pláži, plavili sa po močiari s aligátormi, obdivovali delfíniu šou, zabávali sa na Miami, prejedali sa na luxusnej výletnej lodi, pili drinky na Bahamách ... jednoducho, cítila som sa ako v americkom filme. A minuli sme skoro všetky zarobené peniaze :-)

Druhý rok som sa preto rozhodla ísť znova ako Pool manager. Pracovala som trochu ďalej od Washingtonu v mestečku Leesburg. Opäť som mala štastie na ľudí okolo mňa a na bazén, kde boli dobrí priateľskí návštevníci. Opäť som posunula svoje hranice trochu ďalej – vyskúšala som americké horské dráhy, skok z lietadla a na konci leta sme precestovali celé západné pobrežie.

Z Ameriky som si na Slovensko doniesla nové priateľstvá, nezaplatiteľné zážitky, skúsenosti, zlepšila som si angličtinu a druhý rok aj nejaké tie doláre naviac.

S agentúrou a Matúšovou pomocou som bola vždy nadmieru spokojná. Bolo super vedieť, že čokoľvek sa stalo, mohla som sa na Matúša spoľahnúť. Vždy mi poradil, snažil sa pomôcť a vyriešiť problém aj keď bol v tom čase odo mňa niekoľko tisíc kilometrov.

Aj keď nemôžete čakať, že v USA po prvom roku zbohatnete, odporúčam prácu lifeguarda, ak sa chystáte zúčastniť programu prvýkrát. Zamestnávateľ a agentúra pomohla vybaviť všetko potrebné od víz, práce cez ubytovanie až po praktické rady a pomoc.

Zbytočne o tom však budem hovoriť, treba to jednoducho vyskúšať... :-)

Všetky referencie

Povedz nám svoj príbeh!

Máš k letu v USA tiež čo svetu povedať? My myslíme, že určite áno! Zanechaj budúcim študentom, ktorí sa rozhodujú vycestovať odkaz. Inšpiruj, influencni, podpor ich! Napíš nám, ako sa v tom JúEsEj počas leta páčilo Tebe. A naozaj nič nevynechaj, nech vedia čo môžu od leta v Premier Aquatics očakávať #keepitreal. Pokiaľ bude tvoj príbeh fakt super, určite ťa odmeníme!

 info@premieraquatics.sk