Referencie - Miroslav Blahušiak

Miroslav Blahušiak Leto 2013

Bol som v poslednom ročníku na VŠ a uvažoval som, či má pre mňa ešte opodstatnenie ísť do USA a či sa nemám skôr zamerať už na hľadanie práce doma na Slovensku. Po dlhom premýšľaní som sa rozhodol, že to predsa len skúsim, aj keď som možno trošku riskoval. U mňa však prevážila túžba zažiť niečo nové, spoznať nových ľudí a predovšetkým cestovať ešte pred tým, ako nabehnem do „reálneho života“ tu na Slovensku. Otázkou ostávalo, ktorú prácu si vyberiem, lepšie povedané, komu dám svoju dôveru a zverím moje nádeje na super posledné študentské leto.

Voľba padla na zamestnávateľa Premier Aquatics - v tom čase ešte neznámeho zamestnávateľa v týchto končinách! Rozhodovanie som mal uľahčené tým, že zástupca Premier Aquatics (Matúš), je môj kamarát, ktorého poznám dlhé roky a plne mu dôverujem. A neoľutoval som to. Samotný zamestnávateľ, spoločnosť Premier Aquatics, vyslala svojich zástupcov a inštruktorov priamo na Slovensko, kde som sa mal s nimi možnosť priamo stretnúť na osobnom pohovore a spýtať sa ich na čokoľvek. Trošku iný prístup, než pohovor cez Skype, no nie? Tí istí ľudia z USA organizovali aj kurz plavčíka, čo bolo takisto podľa mňa super. Pred samotným odletom do Spojených štátov bolo okrem kurzu plavčíka potrebné vybaviť nejaké byrokratické záležitosti, ale Matúš a celé zastúpenie Premier Aquatics na Slovensku mi so všetkým pomohli a usmernili ma.

Samotné leto prekonalo moje očakávania a doteraz neľutujem ani jedno investované euro do môjho tripu v štátoch. Práca plavčíka je predovšetkým o zodpovednosti, to však nič nemení na fakte, že človek si aj túto prácu môže poriadne užiť. Na bazénoch som spoznal kopec skvelých ľudí, s ktorými som doteraz v kontakte. A aj o tom to je. Nájsť si nových známych, rozšíriť svoje obzory, veď nikdy neviete, kedy sa Vám dobrý kontakt ešte v budúcnosti môže zísť. Ubytovanie bolo bezproblémové, kopec zábavy, grilovačky, párty boli neodmysliteľnou súčasťou života. Zábava bola možná aj kvôli tomu, že zo strany Premier Aquatics bolo naplnené všetko, čo dopredu sľúbili. Od ubytovania, vyplácania mzdy načas, cez deklarovaný počet hodín, končiac korektným, serióznym a zároveň priateľským prístupom, čo určite dopomohlo k dobrej atmosfére. Cením si aj ochotu a zodpovedný prístup pri riešení malých problémov, ktoré sa občas vyskytli, no vždy sa nám ich podarilo k spokojnosti oboch strán vyriešiť.

Keďže v USA som bol cez program Work&Travel po časti „Work“ nasledovali úžasné tri týždne cestovania, nezabudnuteľných zážitkov a návštevy miest, kde som sa vždy chcel pozrieť. Začalo to New Yorkom, neopísateľným miestom, kde pulzuje život vo dne v noci a kde sa určite ešte raz vrátim. Ďalšie moje kroky viedli do Californie, ktorá mi ponúkla všetko. Pláže, kopce, teploty blízko 5 °C, naopak 50 °C, tradičné dlhé cesty uprostred ničoho, krásne kľukaté cesty na pobreží, kopec úžasných výhľadov, miest, ktoré som videl len vo filmoch. Keby aj celé leto bolo úplne o ničom, tieto tri týždne by ma určite presvedčili o tom, že cesta do USA bolo tou najlepšou voľbou, čo som po štátniciach mohol urobiť. V mojom prípade to však bola čerešnička na torte!!! Plus to, keď Vám vaša dlhoročná láska povie na vrchu Twin Peaks v San Franciscu „áno“ je niečo, načo sa nikdy nedá zabudnúť.

Veľká vďaka Premier Aquatics!

Všetky referencie

Povedz nám svoj príbeh!

Máš k letu v USA tiež čo svetu povedať? My myslíme, že určite áno! Zanechaj budúcim študentom, ktorí sa rozhodujú vycestovať odkaz. Inšpiruj, influencni, podpor ich! Napíš nám, ako sa v tom JúEsEj počas leta páčilo Tebe. A naozaj nič nevynechaj, nech vedia čo môžu od leta v Premier Aquatics očakávať #keepitreal. Pokiaľ bude tvoj príbeh fakt super, určite ťa odmeníme!

 info@premieraquatics.sk